Christoph Prégardien & Michael Gees

//Christoph Prégardien & Michael Gees
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.Franz Schubert | Winterreise D 911

Schuberts liedcyclus Die Winterreise op gedichten van Wilhelm Müller behoort tot de meest intense binnen dit genre. Het ‘koningskoppel’ Christoph Prégardien en Michael Gees voerde dit werk wereldwijd al talloze malen uit en staat daarmee garant voor een memorabele uitvoering. Of zoals de General Anzeiger Bonn het verwoorde: “Es handelt sich freilich um Weggefährten, die jedem sensiblen Menschen, der mit ihnen in Berührung kommt, die Tränen in die Augen schießen lassen.“.

Prégardien wordt geprezen om zijn dictie en zijn vermogen tot de psychologische kern van zijn rol door te dringen. Hij concerteerde o.a. met de Berliner en Wiener Philharmoniker, het Concertgebouworkest, het Gewandhausorkest en de San Francisco Symphony. Als liedzanger trad hij o.a. op in het Mozarteum Salzburg, het Konzerthaus in Wenen, De Munt in Brussel en tijdens de Schubertiade Schwarzenberg-Hohenems en de Schwetzinger SWR Festspiele. Zijn opnames verschenen bij labels als Deutsche Grammophon, EMI, Sony en Challenge Classics. Voor dit laatste label nam hij samen met Gees zowel Schuberts Schöne Müllerin als de Winterreise op.

Kaartverkoop

U kunt kaarten per e-mail op info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.