Christoph Prégardien & Michael Gees

/, Excellent Concerten, Excellent Plus Serie/Christoph Prégardien & Michael Gees
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.Programma

Richard Wagner | Wesendoncklieder

Gustav Mahler | Lieder eines fahrenden Gesellen

Robert Schumann | Dichterliebe opus 48

Christoph Prégardien en Michael Gees, een betere combinatie is bijna niet denkbaar. Afgelopen seizoen bracht het ‘koningskoppel’ een diep doorleefde Winterreise van Schubert, zonder twijfel één van de meest aangrijpende concerten uit onze serie. Dit seizoen wijden zij hun programma aan drie meesters die allen een sterke band met Leipzig hadden. Voor Richard Wagner was het zijn geboortestad, Robert Schumann ging er aanvankelijk rechten studeren maar besloot uiteindelijk toch zich geheel aan de muziek te wijden. Gustav Mahler tenslotte was twee jaar tweede Kapellmeister aan het Stadttheater van Leipzig, een succesvolle maar ook roerige periode.

Christoph Prégardien wordt geprezen om zijn dictie en zijn vermogen tot de psychologische kern van zijn rol door te dringen. Hij concerteerde o.a. met de Berliner en Wiener Philharmoniker, het Concertgebouworkest, het Gewandhausorkest en de San Francisco Symphony. Als liedzanger trad hij o.a. op in het Mozarteum Salzburg, het Konzerthaus in Wenen, De Munt in Brussel, tijdens de Schubertiade Schwarzenberg-Hohenems en de Schwetzinger SWR Festspiele. Zijn opnames verschenen bij labels als Deutsche Grammophon, EMI, Sony en Challenge Classics. Met Michael Gees nam hij voor dit label verschillende cd’s op, waaronder Die Winterreise en Die Schöne Müllerin van Schubert.

Kaartverkoop

U kunt kaarten per e-mail op info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.