Peter Caelen & David Voncken, piano

Laden Evenementen
Dit event is voorbij.Zondag 20 november 2022 / 11 uur / Locatie: Piano’s Maene Rekem (België)

 

Johannes Brahms

  • 16 Walsen opus 39

 

Claude Debussy

  • Petite Suite

 

Franz Schubert

  • Fantasie D. 940

 

Peter Caelen geeft concerten in heel Europa en China op gerenommeerde podia als het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Beijing Concert Hall, Daning Theatre in Shanghai, Holywell Music Room in Oxford, de Grote Zaal van het Koninklijk Conservatorium en Concerts de Midi in Brussel, de Saarbrücker Kammerkonzerte en de Rhein Mosel Halle in Koblenz. Daarnaast is hij te gast op festivals als de Klevischer Klaviersommer, het Kamarihelmi Festival, het Spectrum Festival, het Alba Music Festival en Krakow Musical Autumn. Als solist trad hij op met verschillende orkesten en als kamermusicus werkt hij met tal van musici, waaronder de violisten Simone Lamsma en Esther Yoo cellist Olsi Leka, de Atrium en Carducci Strijkkwartetten, leden van het Belgian National Orchestra en de blazers van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

David Voncken, in 1997 geboren in Margraten, begon op tienjarige leeftijd met pianolessen bij Peter Caelen. In de daarop volgende jaren soleerde hij met verschillende orkesten onder dirigenten als Dirk de Caluwe en Matty Cilissen, won hij eerste prijzen op het Prinses Christina Concours in Maastricht en het Belfius Classics Concours in Brussel, trad hij op met het Amsterdamse Aristos Quartet en maakte hij zijn debuut op podia als De Munt in Brussel en Theater aan het Vrijthof in Maastricht. In 2015 begon hij zijn bachelorstudie bij professor Thomas Duis in Saarbrücken, waar hij een prijs won op het Walter Gieseking concours, en voltooide deze studie in 2020 in Dresden bij professor Detlef Kaiser. Sinds april 2020 studeert hij zijn master in Lübeck bij professor Florian Uhlig. Zijn uitvoeringen van het pianokwartet van Gustav Mahler werden live uitgezonden, o.a. op de zender Deutschland Radio Kultur.

 

Toegang: € 20,-/tot 27 jaar € 12,50

Kaartverkoop

U kunt kaarten per e-mail op info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.