Peter Caelen & David Voncken, piano

/, Peter Caelen/Peter Caelen & David Voncken, piano
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.2024-02-25/Aanvang 11.00 uur/Locatie: Piano’s Maene Rekem

 

Johannes Brahms                                            Hongaarse Dansen WoO 1 (selectie)

Zoltán Kodály/David Voncken                          Háry János Suite

Franz Schubert                                                Divertissement à la hongroise D. 818

 

David Voncken, in 1997 in Margraten geboren, begon op tienjarige leeftijd met pianolessen bij Peter Caelen. In de daaropvolgende jaren soleerde hij met verschillende orkesten onder dirigenten als Dirk de Caluwe en Matty Cilissen, won hij prijzen bij het Prinses Christina Concours in Maastricht en Belfius Classics in Brussel, trad hij op met het Amsterdamse Aristos Kwartet en maakte hij zijn debuut op podia als De Munt in Brussel en Theater aan het Vrijthof in Maastricht. In 2015 begon hij zijn bachelorstudie bij professor Thomas Duis aan de Musikhochschule van Saarbrücken, waar hij een prijs won op het Walter Gieseking Wettbewerb. Hij voltooide deze studie bij professor Detlev Kaiser in Dresden. Zijn uitvoering van Mahlers pianokwartet werd live uitgezonden op de zender Deutschland Radio Kultur. In hetzelfde jaar begon tevens zijn samenwerking met altvioliste Kaat Schraepen. David volgde verschillende masterclasses bij pianisten als Konrad Elser, Heribert Koch, Fedele Antonicelli en Rudolf Jansen en kreeg advies van Jan Michiels en Menahem Pressler. In januari 2023 voltooide hij zijn masterstudie in Lübeck bij professor Florian Uhlig met een 10.

Peter Caelen en David Voncken hebben als duo opgetreden in Nederland, België en Zwitserland. In november 2022 maakten beiden een tournee naar Indonesië waar ze concerten en masterclasses gaven in Jakarta, Medan en Semarang.

Toegang: € 20,-/tot 27 jaar € 12,50

Kaartverkoop

U kunt kaarten per e-mail op info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.