Kasper Schonewille, Erard vleugel & Oxana Thijssen, harp

/, Excellent Summit Serie/Kasper Schonewille, Erard vleugel & Oxana Thijssen, harp
Laden Evenementen2025-03-02/Kloosterbibliotheek Wittem/14.30 uur

 

Felix Mendelssohn                              Sonate voor twee piano’s (bew. voor harp en piano)

Ignaz Moscheles                                  Charakteristische Studie opus 95 nr. 7 ‘Zärtlichkeit (piano solo)

Scherzo uit Grand Duo opus 20 (origineel voor gitaar en piano)

Jakob Rosenhain                                  Fantasia appassionata opus 40

Joaquín Turina                                     Tema y variaciones opus 100

Camille Saint-Saëns                            Fantaisie opus 95 (harp solo)

Sergei Rachmaninoff                          Barcarolle uit Suite nr. 1 opus 5 (bew. voor harp en piano)

Henri Zagwijn                                      Zomer uit Van de Jaargetijden

Kasper Schonewille en Oxana Thijssen vormen al meer dan 10 jaar een muzikaal duo en hebben een voorkeur voor de muziek uit de vroege Romantiek. De ongebruikelijke kamermuziekcombinatie van harp en piano was in die periode erg geliefd en daardoor werden er talloze werken gecomponeerd door de grote virtuozen van toen. Met veel succes weten Kasper en Oxana deze vergeten werken weer op het podium te brengen op historische instrumenten.

Met een oog voor diversiteit en originaliteit heeft Kasper Schonewille zich al snel ontwikkeld als een karakteristiek en ambitieus pianist. Als jonge pianist werd zijn talent al snel opgemerkt en wist hij prijzen te winnen bij o.a. het Prinses Christina Concours en de Pianodriedaagse van Rotterdam. Hij ontwikkelde een grote interesse voor de vroeg Romantische periode vond het belangrijk om ook onbekende meesters te herontdekken. Zijn voorliefde voor kamermuziek bracht hem op bijzondere plekken in onder andere Denemarken, Roemenië en Thailand.  In 2023 bracht hij naast zijn debuut-cd ook een boekje uit met de titel Mendelssohn in  Schotland en Wales. Aan de hand van Mendelssohns tekeningen volgde hij zijn voetsporen in Groot-Brittannië en creëerde vervolgens op dezelfde plekken zijn eigen landschapstekeningen. Over het traject van deze productie werd door de Limburgse omroep L1 de documentaire Kasper en Felix: in de voetsporen van Mendelssohn gemaakt.

Oxana Thijssen gaf concerten op bekende podia in Nederland, waaronder de Spiegelzaal en de Kleine Zaal in het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw in Eindhoven, De Doelen in Rotterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Daarnaast heeft zij al samen mogen werken als solist met o.a. Philharmonie Zuidnederland en het Philips Symfonieorkest.

Toegang                                              € 26,-/tot 27 jaar € 16,-

Kaartverkoop

U kunt kaarten per e-mail op info@excellentconcerten.nl of telefonisch reserveren op 0031 (0)43 408 5838. Voor losse kaartverkoop aan de kassa kunt u terecht vanaf één uur voorafgaand aan het concert. Alle kaarten zijn inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Parkeren vrij.